Recep Tayyip Erdogan: Limbajul amenințător al Statelor Unite nu va aduce beneficii nimănui

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 01-08-2018 13:57

Limbajul amenințător al Statelor Unite nu va aduce beneficii nimănui, a declarat miercuri președintele turc Tayyip Erdogan, în contextul în care relația dintre cele două țări a avut de suferit în urma cazului pastorului american închis în Turcia pentru fapte de corupție, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Erdogan a declarat că Turcia nu va face niciun compromis în ceea ce privește independența sistemului judiciar din Turcia și că remarcile amenințătoare ale Statelor Unite nu vor fi acceptate.

De asemenea, acesta a anunțat că Mevlut Cavusoglu, minisrul de Externe turc, se va întâlni cu secretarul de stat american Mike Pompeo în cadrul întâlnirii ASEAN din Singapore.

Citește și: Mike Pompeo susține declarațiile lui Donald Trump, care este dispus să se întâlnească oricând cu Hassan Rouhani

Statele Unite au anunțat că vor impune sancțiuni economice severe Turciei dacă nu îl va lăsa pe pastorul american să părăsească țara.

Pastorul evanghelic Andrew Craig Brunson, în vârstă de 50 de ani, a fost eliberat din închisoare după un an şi jumătate, din "motive medicale", dar acum se află în arest la domiciliu. Acesta a fost arestat în ancheta privind complotul militar produs în Turcia în iulie 2016.

Donald Trump a cerut în mai multe rânduri eliberarea pastorului, afirmând că arestarea acestuia este o "ruşine".