Preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, despre OUG pentru revizuirea pedepselor: 'Ţine de rezolvarea unei situaţii extraordinare'

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 02-08-2018 11:04
Actualizat: 02-08-2018 12:04

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea (PSD), consideră adoptarea unei Ordonanţe de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor date în baza protocoalelor cu SRI sau a interceptărilor ilegale ca fiind corectă, deoarece “ţine de rezolvarea unei situaţii extraordinare”.

“Este o decizie corectă. Ţine de rezolvarea unei situaţii extraordinare, şi anume nişte sentinţe nedrepte în baza unor protocoale ilegale. (…) Pentru a se rezolva acest lucru este nevoie de lege, iar legea respecivă poate să fie suplinită de o Ordonanţă, pentru că o OUG se dă în baza delegării legislative. Guvernul poate să facă acest lucru. (…) Orice zi în nerezolvarea acestora este un lucru negativ”, a declarat Eugen Nicolicea pentru News.ro.

Vezi şi: Metoda chinezilor: Cum îţi dai seama de caracterul unui om în funcţie de forma nasului

De asemenea, referitor la caracterul de urgenţă al acestei Ordonanţe, deputatul PSD a spus că acesta este evident că acesta există.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri seară, la Antena 3, că va propune premierului adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care persoanele care cred ca au fost condamnate în baza interceptărilor ilegale sau a protocoalelor cu SRI să poată cere revizuirea sentinţei. El a spus că o astfel de ordonanţă va fi dată "într-un timp scurt, imediat ce se termină concediile", iar prin aceasta îi va fi dată încredere românului că "justiţia se înfăptuieşte aşa cum cere Constituţia".

"Toţi infractorii au sentimentul că sunt condamnaţi pe nedrept. Nedreptate: stai acolo condamnat, chiar dacă interceptarea nu e legală, dacă-i protocol. Cu privire la interpretarea modificărilor aduse în legătură cu revizuirea unei hotărâri, eu voi propune premierului şi Guvernului adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă. O Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului care să modifice revizuirea ca metodă de reformare a unei hotărâri definitive. Să-i dăm celui care are sentimentul că este condamnat pe nedrept, pe protocoale, pe interceptări nelegale, să-i dăm posibilitatea să se convingă dacă condamnarea lui este dreaptă sau nedreaptă", a declarat Tudorel Toader.

Vezi şi: Bere sau vin? Care dintre cele două băuturi are efecte mai benefice pentru sănătate .