Daniel Dragomir, solicitare către PSD și Tudorel Toader: victimele 'statului paralel' să fie GRAȚIATE

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 02-08-2018 22:18
Actualizat: 02-08-2018 23:41

Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, a declarat, în contextul ordonanței anunțate de Tudorel Toader privind revizuirea pedepselor, că toți cei care au făcut obiectul protocoalelor secrete trebuie să beneficieze de amnistie sau grațiere, iar acestea trebuie declarate ilegale.

Citește și: Un judecător CSM explică de ce OUG propusă de Toader nu se poate aplica în cazul deciziilor definitive: Este o hotărâre a CCR

"Nu sunt specialist, am citit azi păreri avizate care dau argumente că un asemenea act ar repara în mică măsură nedreptățile. Ce știu însă este că oameni au fost arestați, hărțuiți, condamnați pe probe false, pe ordine din Pădurea lui Coldea, pe protocoale secrete, cu echipe mixte în DNA și ANAF, pe biletele pasate de generalul Dumbravă. Și mai știu că oamenii aceia se află tot acolo (...) Urmare a interviul acordat ieri de ministrul Justiției, am văzut că iar au luat foc gurile de tun ale statului paralel. Le găsiți cu ușurință, prosternează cătușele si li se umple gura când scriu “penali”. Asta înseamnă că ministrul Justiției face bine ce face și trebuie să meargă înainte. Cu același calm și cu aceeași știință de carte care în ziua de astăzi supără", a declarat Daniel Dragomir, pentru MEDIAFAX.

Fostul colonel SRI a vorbit în trecut, în fața comisiei de control, despre implicarea SRI în Justiție și despre așa-zisele "culoare" create în sistemul judiciar. Dragomir a acuzat, în repetate rânduri, că erau relaţii personale între judecători şi ofiţeri care erau implicaţi în câmpul tactic. Mai mult, fostul ofițer SRI spunea că generalul Dumitru Dumbravă, secretar general SRI, sprijinea judecătorii să ajungă în poziţii, în timp ce alții erau constrânși prin şantaj, fiind folosite date din arhiva SIPA. Un al treilea caz de implicare era și cel mai grav, și anume, ofiţerii acoperiţi în Justiţie, acuza Dragomir.

"O voi spune eu mai răspicat: protocoalele secrete trebuie declarate ilegale, ele au adăugat la lege, statul paralel și-a asumat rolul legislativ, în secret, pe șest. Ori în acest caz soluția este doar una: toți oamenii care au făcut obiectul protocoalelor secrete trebuie să beneficieze de amnistie sau de grațiere. Altfel, totul e o poveste. și în curând, toți acești oameni vor căștiga la CEDO și România va plăti zeci de milioane de euro pentru fantasmele abuzive ale regimului Coldea - Kovesi", a afirmat Dragomir.

Daniel Dragomir, fost colonel SRI, a stat ani în şir în biroul cu Florian Coldea, după cum recunoştea într-un interviu acordat Gândul, el părăsind Serviciul, prin demisie, în anul 2013. În momentul audierii lui Florian Coldea, la Comisia SRI, Dragomir a afirmat că aceasta este un blat şi că fostul om doi din Serviciu nu vorbeşte de fapt despre lucrurile importante, cum ar fi protocoalele secrete.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, miercuri seară, că-i va propune premierului Viorica Dăncilă adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru revizuirea sentințelor date pe protocoale sau interceptări ilegale, Tudorel Toader precizând că va face această propunere într-un timp scurt, "după terminarea concediilor".