NEBUNIE în Brazilia: Fostul președinte, aflat în PUȘCĂRIE, va candida iar la prezidențiale

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 04-08-2018 20:57
Actualizat: 04-08-2018 22:21

Fostul preşedinte brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, aflat începând din aprilie în închisoare pentru corupţie, a fost desemnat oficial sâmbătă candidat al Partidului Muncitorilor la alegerile prezidenţiale din Brazilia, chiar dacă există o mare probabilitate ca această candidatură să fie invalidată, transmit AFP şi Reuters.

Oficializarea candidaturii lui Lula da Silva, în vederea obţinerii celui de-al treilea mandat, este o manieră de 'a înfrunta un sistem putred', a afirmat preşedintele Partidului Muncitorilor brazilian, Gleisi Hoffmann, în faţa a 2.000 de susţinători ai formaţiunii, scrie agerpres.ro.

Citește și: S-a aflat totul! Unde va avea loc nunta de lux a fiului lui Liviu Dragnea și câți bani s-au investit în organizarea evenimentului

Luiz Inacio Lula da Silva a fost acuzat în 2016 că a încercat să cumpere tăcerea fostului director al companiei de stat Petrobras Nestor Cervero. Fostul preşedinte, care a respins toate acuzaţiile împotriva sa, consideră că este victima unui complot pentru a-l împiedica să revină la putere.

Acuzat că a primit un apartament la malul mării pentru a favoriza o firmă de construcţii să obţină mai multe contracte, el ispăşeşte o pedeapsă de 12 ani şi o lună de închisoare.

Citește și: Olguța Vasilescu, reproșuri în rafală pentru Klaus Iohannis: ”tu te-ai plimbat jumătate din mandat…mi se pare halucinant” .