România a dat o nouă LOVITURĂ la Europenele de Canotaj: Încă două medalii în ultima zi, tricolorii au terminat primii la general

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 05-08-2018 16:08
Actualizat: 05-08-2018 17:25

România a încheiat Campionatele Europene de canotaj de la Glasgow cu un total de 7 medalii, 3 aur – 2 argint – 2 bronz, palmares ce a situat-o pe locul întâi în clasamentul general pe medalii, potrivit Mediafax.

Duminică, în ultima zi a competiţiei, România a mai obţinut două medalii, ambele în probe masculine. La dublu vâsle, Ioan Prundeanu şi Marian Enache că făcut o cursă frumoasă, cucerind medalia de argint. Cei doi tricolori au recuperat frumos în a doua jumătate a cursei (la 1000 de metri erau pe 5) pentru a trece linia de sosire la 5 zecimi de secundă de echipajul Franţei.

A doua medalie a venit de la 8+1. Echipajul tricolor, format din Vlad Dragoş Aicoboae, Adrian Damii, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Cristi Pîrghie, Alexandru Cosmin Macovei – Adrian Munteanu, a abordat cu mare curaj proba regină, una cu mare tradiţie în apele britanice. Românii au tras până la ultima picătură şi au cucerit medalia de bronz (5:29,710). Argintul le-a fost suflat la ultima lovitură de Olanda (diferenţă finală de două zecimi de secundă). Aurul a revenit Germaniei (singura medalie a nemţilor la acest european!).

Citește și: Performață extraordinară pentru România: Ioana Stănciulescu a câştigat medalia de aur la Campionatul European de gimnastică de la Glasgow

Duminică, România a mai fost reprezentată în finala de la dublu vâsle categorie uşoară. Gianina Beleagă şi Ionela Cozmiuc au ratat podiumul de puţin, încheind cursa pe locul 4.