Presupuși membrii ai Boko Haram au decapitat șapte oameni în Nigeria

Autor: George Traicu
Publicat: 07-08-2018 14:51

Şapte persoane au fost decapitate de către presupuşi combatanţi ai grupării teroriste Boko Haram, care au luat cu asalt un sat din nord-estul Nigeriei, provocând pagube, relatează marţi agenţia Xinhua preluată de agerpres.

Atacatorii au incendiat satul Munduri din statul Borno (nord), declanşând iadul în localitate luni seara, potrivit unui localnic, Baba Ali Daudu. ''L-au ucis pe şeful satului nostru şi pe soţia lui, precum şi alte cinci persoane. Tot satul nostru a fost incendiat'', a explicat localnicul.

Surse au declarat pentru Xinhua că atacatorii au sosit în localitate pe motociclete şi în camioane. Unii dintre localnici s-au întors marţi dimineaţa într-un sat gol, aflat la circa 15 km nord de Maiduguri, capitala statului Borno.

Un alt localnic, identificat ca fiind Musa Mohammed, a povestit că toate toate vitele sale au pierit în incendiu, precum şi rezervele sale de hrană şi cele ale multor altor săteni.

Gruparea teroristă Boko Haram este suspectată că ar fi întreprins atacul. Organizaţia este acuzată de moartea a peste 20.000 de persoane, în majoritate din nord-estul Nigeriei, începând din 2009.