Ministrul Muncii, decizie de ULTIMĂ ORĂ privind legea pensiilor

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 09-08-2018 09:43
Actualizat: 09-08-2018 17:15

UPDATE Legea Pensiilor va fi urcată pe site-ul Ministerului Muncii după ce toate avizele vor fi luate. Conform informațiilor STIRIPESURSE.RO, cel târziu la ora 22:00 proiectul va fi făcut public. Vineri, ministrul Lia Olguța Vasilescu va susține o conferință de presă pe această temă de la ora 12:00.

 

Decizie de ultimă oră la Ministerul Muncii. Lia Olguța Vasilescu a decis să anuleze conferința de presă programată pentru astăzi, în cadrul căreia ar fi urmat să fie prezentată Legea pensiilor, conform Capital.ro.

Ministerul a anunțat că legea va intra în dezbatere publică, urmând ca mai apoi să fie emis un comunicat de presă care să cuprindă

Punctul de pensie va fi de 1.265 lei în 2019, urmând a ajunge la 4.256 lei în 2021, potrivit liderului PSD, Liviu Dragnea. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a spus recent că impactul asupra bugetului va fi dublu, dar instituţia pe care o conduce susţine că nu se ştie exact cât vor costa. Practic, un calcul simplu ne arată că cifra ar fi undeva în jur de 120 miliarde lei, sumă pentru care Ministerul Finanţelor va trebui să găsească surse de finanţare, potrivit HotNews.ro.

Citește și: Situație CRITICĂ la Constanța - Zeci de mii de oameni riscă să rămână fără apă caldă, din cauza datoriilor regiei de termoficare .