Lucian Onea, REPLICĂ după autosesizarea Inspecţiei Judiciare: Nu am efectuat acte în dosarele ce vizau fapte săvârşite de familia Cosma

Autor: Andreea Traicu
Publicat: 09-08-2018 15:12
Actualizat: 10-08-2018 10:13

Fostul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, susţine, referitor la autosesizarea Inspecţiei Judiciare privind efectuarea de acte de cercetare în dosarele familiei Cosma după ce a devenit suspect într-un dosar al Parchetului General, că nu a făcut cercetări în cauzele menţionate, precizând că a formulat cerceri de abţinere.

"Nu am efectuat acte în dosarele ce vizau fapte săvârşite de familia Cosma. Într-un interval din perioada menționată am fost în concediu de odihnă și într-o deplasare în străinătate, în interes de serviciu. În prezent, sunt în concediu de odihnă. Mi- am dat demisia din funcţia de procuror şef. Am formulat cereri de abţinere", a declarat Lucian Onea pentru STIRIPESURSE.RO.

Astfel, potrivit lui Lucian Onea, acesta a fost în concediu în perioada 25  - 31 mai, pe 5 si 15 iunie, dar și în intervalul 5-6 iulie. De asemenea, de pe 23 iulie până pe 17 august magistratul suspendat este în concediu. În perioada 28-29 iunie, Onea a fost într-o deplasare, în interes de serviciu, în Olanda.

Inspecţia Judiciară verifică dacă s-a încălcat legea prin faptul că Lucian Onea, fost şef al DNA Ploieşti, ar fi continuat să se ocupe de dosarele familiei Cosma timp de două luni după ce a devenit suspect într-un dosar al Parchetului General.