Cel mai CONTROVERSAT președinte a anunțat că vrea să DEMISONEZE: 'Lupta mea împotriva mitei şi a corupţiei pare a fi nesfârşită'

Autor: George Traicu
Publicat: 14-08-2018 18:37

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat marţi că a obosit să lupte împotriva corupţiei din guvern şi se gândeşte să demisioneze din cauza frustrării, relatează dpa preluată de Agerpres.

Într-un discurs rostit în faţa unor oameni de afaceri şi antreprenori, Duterte a afirmat că le-a spus recent oficialilor din armată şi poliţie: "Băieţi, vreau să ştiţi că mă gândesc să renunţ pentru că sunt obosit".

"Nu sunt supărat pe nimeni", a adăugat el. "Lupta mea împotriva mitei şi a corupţiei pare a fi nesfârşită şi a contaminat aproape toate birourile şi departamentele guvernamentale".

Nu este prima dată când Duterte a spus că va demisiona din funcţia de preşedinte, notează sursa citată.

El a declarat în repetate rânduri că va demisiona dacă nu va reuşi să rezolve problema drogurilor ilegale din ţară, sau odată ce Filipinele vor trece la o formă federală de guvernare de la actualul sistem prezidenţial.

Duterte şi-a exprimat frustrarea după ce a anunţat că a aprobat demiterea şi încarcerarea unui oficial de la Academia Militară filipineză pentru delapidarea a 15 milioane de pesos (283.000 de dolari) indemnizaţii de cadet.

Luni, Duterte a demis şi a dispus trimiterea în faţa Curţii Marţiale a 20 de oficiali şi angajaţi ai armatei în legătură cu presupuse achiziţii ilegale la un spital al forţelor armate.