Ministrul de Finanţe, anunţ fără precedent: Control la Administraţia Prezidenţială. Sunt posibile amenzi

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 15-08-2018 00:00

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat marți că a fost declanșat un control la toate structurile statului, inclusiv la Administrația Prezidențială, pentru a se vedea cum își respectă acestea angajamentele financiare, iar în urma constatărilor se vor da și amenzi.

CITEȘTE ȘI: Băutura BIO care te ajută să slăbeşti 4 kilograme într-o săptămână/ Mod de preparare

„Noi am declanșat un control pe baza acelor declarații făcute public de purtătorul de cuvânt (al Administrației Prezidențiale - n.r.), declarații care au arătat o încălcare a Ordonanței de Urgență 88/2013 (...) Am declanșat un control, dar nu doar la Administrația Prezidențială, la toate structurile statului. Ca să vedem modul în care angajamentele se introduc în sistemul nostru informatic, cum se introduc plățile și așa mai departe.

Legat strict de controlul efectuat asupra Administratiei Prezidențiale, ministrul a mai precizat că deja există un raport preliminar, care va fi încheiat în următoarele zile. „Vor fi, probabil, și ceva sancțiuni, amenzi”, a precizat oficialul, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Ministrul de Finanțe a ținut să justifice, din nou, reducerea bugetului Administrației Prezidențiale prin faptul că nu au fost cheltuiți toți banii alocați în bugetul anterior.

„Dacă nu se cheltuie banii așa cum am planificat în prima parte a anului, mie în economie imi produce niște efecte negative”, a declarat Eugen Teodorovici.

CITEȘTE ȘI: Studiu care dezvăluie secretul longevității chinezilor: Ce mănâncă aceştia mai des .