Michel Barnier susține că UE este pregătită să ofere Marii Britanii un acord post-Brexit care să fie mai strâns decât orice alt parteneriat

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 30-08-2018 07:34

Michel Barnier, negociatorul-șef al UE, a declarat că Uniunea Europeană este pregătită să ofere Marii Britanii un acord post-Brexit care să fie mai strâns decât orice alt parteneriat încheiat de Blocul comunitar cu o altă țară, însă nu va permite slăbirea pieței unice, potrivit Mediafax.

"Suntem pregătiți să oferim Marii Britanii un parteneriat așa cum nu a mai existat niciodată cu un alt stat terţ", a declarat Barnier, după ce s-a întâlnit, miercuri, la Berlin, cu ministrul german de Externe, Heiko Maas, informează site-ul publicației Financial Times.

"Respectăm cu scrupulozitate liniile roşii ale Marii Britanii. În schimb, ei trebuie să respecte ceea ce suntem noi", a afirmat Barnier, explicând că Londra trebuie să respecte structuri cheie ale UE, cum ar fi piața unică, iar acest lucru "nu este negociabil".

Citește și: Un cetățean belgian care lucra ca vicepreședinte în cadrul unei companii ruse din domeniul siderurgiei, a decedat după ce a căzut în condiții misterioase

"Piaţa unică înseamnă piaţă unică (...) Nu există o piaţă unică a la carte", a adăugat Barnier.

Oficialul UE a explicat că parteneriatul ar putea include legături strânse în domeniul economic, dar și în ceea ce privește securitatea și relațiile externe.