Teodorovici face marele anunț: când va fi înființat Fondul Suveran de Investiții

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 03-09-2018 20:33

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că în luna septembrie va fi adoptată o Hotărâre de Guvern pentru înființarea Fondului Suveran de Investiții.

Citește și: Firea, atacuri în rafală la Dragnea: 'Foşti miniştri mi-au spus că, după ce plecam de la şedinţe, le spunea să nu mă ajute'

”În luna septembrie vom adopta o Hotărâre de Guvern prin care vom înființa Fondul Suveran de Investiții, așa cum a decis Curtea Constituțională.”, a declarat Eugen Teodorovici, la România TV.

Curtea Constituţională a admis toate sesizările formulate de Opoziţie şi preşedintele Klaus Iohannis cu privire la Legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Dezvoltare de Investiţii, motivând că un astfel de Fond trebuie înfiinţat prin hotărâre de guvern. Argumentul principal oferit în obiecţiile de neconstituţionalitate a fost că o astfel de decizie care să înfiinţeze Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) trebuie luată printr-un act al administraţiei centrale, nu printr-o lege adoptată de Parlament.