Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker subliniază importanța rolului Președinției române la Consiliul Uniunii Europene

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 12-09-2018 11:55

În ultimul său discurs privind Starea Uniunii Europene, ca președinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a subliniat importanța rolului Președinției române la Consiliul Uniunii Europene, care va începe la 1 Ianuarie 2019 și care va culmina cu summitul de la Sibiu, din primăvara anului viitor, susține europarlamentarul Emilian Pavel.

Este esențial pentru noi ca instituțiile esențiale acestui proces, Guvernul și Președinția, să poată colabora cu succes. Este nu doar în interesul României, dar și al Uniunii Europene.

De aceea, pentru noi, concluzia acestui discurs este una singură: toate forțele politice responsabile trebuie să sprijine Guvernul României în aceste luni și în cele ce vor veni.

Orice acțiuni care vor fi contrare acestui principiu nu vor afecta actuala majoritate parlamentară și guvernul PSD-ALDE, ci vor fi făcute împotriva fiecărui român și împotriva întregii Europe.

De aceea, fac și eu un apel la responsabilitatea și mai ales la unitate pentru că nu mai vorbim acum de mici interese locale ci de interesele unui continent întreg cu efecte globale.