Scandal politic în Israel - Benjamin Netanyahu, comparat cu Nicolae Ceaușescu: 'Duce statul spre ruină și apus'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 17-09-2018 10:15
Actualizat: 17-09-2018 11:16

Fostul premier israelian Ehud Barak l-a comparat pe Benjamin Netanyahu, actualul șef al Guvernului Israelului, cu Nicolae Ceaușescu, iar partidul Likud, condus de Netanyahu, a criticat afirmația lui Barak, spunând despre acesta că "delirează", relatează presa israeliană, conform Mediafax.

"Netanyahu este Ceaușescu (...) Trebuie să creăm o nouă viziune, o adevărată viziune în fața falșilor mântuitori. Trebuie să luptăm pentru casa noastră", a declarat Barak, acuzându-l pe actualul premier israelian că "trădează oamenii pe care ar trebui să-i servească" și "duce statul spre ruină și apus".

Ponta intervine exploziv în scandalul violențelor din 10 august: 'Dragnea a dat ordinul'. Fostul premier anunță o toamnă incendiară

Afirmațiile făcute duminică de Barak nu au rămas fără răspuns, partidul de guvernământ, Likud, spunând că fostul premier se dovedește tot mai "delirant"

"Remarcile sale la adresa prim-ministrului Netanyahu sunt incitare la o crimă", mai susține Likud.

Ehud Barak a fost premier al Israelului în perioada 1999-2001 și ministru al Apărării timp de mai mulți ani în Cabinetul Netanyahu.

În ultimele luni a criticat dur Guvernul și pe premierul Netanyahu, afirmând că "denaturează zionismul și iudaismul, trădează democrația, atacă fundațiile și instituțiile democrației israeliene", relatează postul Arutz Sheva.