Consilier local PNL, fost primar, condamnat la patru ani de închisoare

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 20-09-2018 14:35

Fostul primar al comunei Berezeni, Iulian Miliare, în prezent consilier local, a fost condamnat de magistraţii de la Tribunalul Vaslui la patru ani de închisoare cu executare şi a primit o amendă penală în valoare de 37.500 de lei, pentru comiterea infracţiunilor de fals sub semnătură privată şi fraudă cu fonduri europene, sentinţa nefiind definitivă, scrie Agerpres.

Iulian Miliare a fost trimis în judecată în anul 2016, fiind acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că în perioada 2007-2010, în calitate de preşedinte al Asociaţiei crescătorilor de animale "Gospodarul Zootehnist" şi de primar al comunei Berezeni, a depus la APIA Vaslui acte şi documente false aferente cererilor unice de plata depuse pentru campaniile din anii 2007-2010, fapte ce au avut ca rezultat obţinerea fără drept, de către asociaţie, a sumei totale de 997.027,86 lei. 

Alţi trei inculpaţi din acelaşi dosar: contabilul Primăriei Berezeni, administratorul unei ferme şi un membru al Asociaţiei Crescătorilor de Animale "Gospodarul Zootehnist" Berezeni, au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare.

Citește și: Tabăra disidenților din PSD anunță DISCUȚII BOMBĂ cu Călin Popescu Tăriceanu privind demiterea lui Liviu Dragnea .



Iulian Miliare a deţinut funcţia de primar al comunei Berezeni în perioada 2000-2016. La alegerile locale din anul 2016 a candidat din partea PNL pentru un nou mandat, dar a pierdut, rămânând consilier local.