Steve Mathias: Un parteneriat pe termen lung cu România este absolut important pentru bunăstarea tuturor părților implicate

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 19-09-2018 16:40

Un parteneriat pe termen lung cu România este absolut important pentru bunăstarea tuturor părților implicate, inclusiv pentru compania Bell, a declarat Steve Mathias, vicepreședinte în cadrul Bell, într-un interviu pentru Monitorul Apărării şi Securităţii, scrie Mediafax.

Steve Mathias, vicepreședinte pentru Dezvoltarea Afacerilor Militare Globale în cadrul Bell, vorbeşte, într-un interviu pentru Monitorul Apărării şi Securităţii, la summitul Inițiativei celor Trei Mări, despre proiectele din România ale gigantului american din domeniul industriei aerospațiale.

Reporter Mircea Olteanu: Aș dori să vă întreb despre ce oportunități oferă Inițiativa Celor Trei Mări companiei Bell?

Steve Mathias: Inițiativa Celor Trei Mări este un exemplu foarte bun de țări care se reunesc pentru a analiza modul în care putem îmbunătăți interoperabilitatea transatlantică, din perspectiva SUA. Ne oferă posibilitatea de a găsi modalități de a colabora, nu doar astăzi, ci și pe viitor, ne permite să avem șansa de a analiza ceea ce partenerii au nevoie pentru a-și păstra capacitățile, cum putem oferi această capacitate la cel mai mic cost, dar aducând cea mai mare valoare

Reporter Mircea Olteanu: Când estimați că se va efectua transferul de tehnologie pentru linia de producție Bell din România, de la IAR Brașov?

Citește și: Cauza morții lui Caravaggio a fost dezvăluită la peste patru sute de ani de la deces

Steve Mathias: Asta va depinde de ceea ce dorește Guvernul român, așa că acum suntem pregătiți să începem să lucrăm cu Guvernul român în legătură cu calea de urmat, acum avem o idee foarte bună despre aceasta, calendarul depinde de ceea ce Guvernul român dorește să facă.

Reporter Mircea Olteanu: Dumneavoastră, sau reprezentanții ai Bell, ați avut întrevederi, întâlniri recente, cu oficiali români, cum ar fi ministrul Mihai Fifor?

Steve Mathias: Avem un dialog constant cu oamenii din Minister (MApN, n.red.), sigur cu ministrul, căutăm oportunități așa cum a fost aceasta, și chiar și în viitor, când ministrul va vizita SUA.

Reporter Mircea Olteanu: Compania Bell vizează un parteneriat pe termen lung cu industria de apărare din România pentru fabricarea de elicoptere de transport și de atac?

Steve Mathias: Credem că un parteneriat pe termen lung cu România este absolut important pentru bunăstarea noastră, pentru Bell și pentru toate părțile, acordul guvern-guvern între guvernul SUA și România, precum și Bell. Da, vizăm un angajament pe termen lung de asambla și de a lucra cu companiile de aici, în mod particular IAR Brașov.