Theresa May consideră că Iranul și-a îndeplinit obligațiile din acordul nuclear

Autor: George Traicu
Publicat: 23-09-2018 19:22

Iranul îşi îndeplineşte angajamentele în cadrul acordului nuclear, denunţat de Statele Unite, acord care ar trebui păstrat, a declarat premierul britanic Theresa May într-un interviu difuzat duminică, relatează AFP, preluată de Agerpres.

"Din ceea ce vedem, noi credem că respectă" acordul, a declarat şefa guvernului britanic în legătură cu termenii acordului, într-un interviu acordat canalului de televiziune american CBS.

"Noi credem că ar trebui să rămână în vigoare", a adăugat ea. "Şi alte state care au fost implicate în implementarea sa consideră, de asemenea, că ar trebui păstrat", a mai spus Theresa May.

Cu toate acestea, la fel ca Franţa, Marea Britanie doreşte să înceapă negocieri cu Iranul pe teme care nu figurează în acord, a afirmat ea.

Theresa May a menţionat în acest sens "rachetele balistice" şi "modul în care Iranul intervine în regiune, pentru destabilizarea ei". "Trebuie să discutăm aceste aspecte", a subliniat şefa guvernului de la Londra.

Interviul acordat de premierul britanic a fost difuzat înainte de începerea unei săptămâni de negocieri diplomatice la New York în cadrul Adunării Generale a ONU între liderii din întreaga lume, unde Iranul şi Coreea de Nord urmează să fie în centrul discuţiilor.