Kim Jong Un l-a convins, printr-un mesaj privat, pe Donald Trump: Cei doi se întâlnesc, din nou, în noiembrie

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 26-09-2018 18:39
Actualizat: 26-09-2018 19:45

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat, miercuri, că lucrează la organizarea unui nou summit între președintele american, Donald Trump, și omologul său nord-coreean, Kim Jong Un, dar cel mai probabil acesta va avea loc după luna octombrie, relatează CBS News.

„Lucrăm momentan la condițiile summitului, pentru a reuși să îndeplinim cât mai multe cerințe cheie”, a declarat Pompeo pentru postul de televiziune american CBS, scrie mediafax.ro.

Citește și: Atenție! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță după 8 luni

„Sperăm că summitul va avea loc curând. S-ar putea întâmpla în octombrie, dar cel mai probabil va fi după”, a adăugat secretarul de Stat.

Secretarul de Stat a transmis că data și locația summitului nu au fost stabilite încă, dar va face personal o vizită la Phenian pentru a stabili detaliile.

Citește și: Sumă colosală! Cât valorează un bun care a aparținut celebrei Marilyn Monroe

De asemenea, Mike Pompeo a declarat că liderul coreean i-a trimis un mesaj privat președintelui Donald Trump, în care acesta a fost „foarte convingător în ceea ce privește intenția de denuclearizare a Peninsulei Coreene”.

„Kim Jong Un înțelege ce se întâmplă, a fost consecvent în ceea ce privește determinarea de a-și ține promisiunea privind denuclearizarea”, a declarat Pompeo.

Citește și: Lovitură grea pentru cei care au cumpărat mai multe mașini second-hand! Ce se va întâmpla .