Donald Trump și-a amânat întâlnirea cu Rod Rosenstein

Autor: George Traicu
Publicat: 27-09-2018 20:42

Preşedintele american, Donald Trump, a decis joi să amâne pentru săptămâna viitoare întâlnirea sa foarte aşteptată cu adjunctul procurorului general al SUA, Rod Rosenstein, care supervizează ancheta rusă desfăşurată de Robert Mueller, transmite AFP preluată de Agerpres.

"Preşedintele a vorbit cu Rod Rosenstein (...) şi au intenţia să se întâlnească săptămâna viitoare", a anunţat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders. "Nu doresc să facă nimic care să perturbe audierile", a adăugat ea, referindu-se la depoziţia din Senat a femeii care îl acuză pe candidatul lui Donald Trump pentru Curtea Supremă.

Donald Trump a afirmat miercuri că "ar prefera să îl păstreze" pe Rod Rosenstein, ameninţat cu demiterea după ce cotidianul New York Times a scris că acesta ar fi sugerat că preşedintele american este incompetent şi ar trebui îndepărtat de la putere activând al 25-lea Amendament al Constituţiei SUA.

Adjunctul procurorului general a dezminţit ferm această ipoteză. Rod Rosenstein "a afirmat că nu a spus niciodată asta, a spus că nu crede aşa ceva", a subliniat Donald Trump, repetând că "nu a fost o înţelegere secretă, nici obstrucţie" în ancheta rusă.

În ultimele luni, preşedintele Statelor Unite a devenit tot mai iritat din cauza lui Rod Rosenstein, care supervizează ancheta extrem de sensibilă a procurorului Robert Mueller asupra unei eventuale înţelegeri secrete între Rusia şi echipa de campanie a lui Donald Trump, în 2016, şi asupra unei posibile obstrucţionări a justiţiei după instalarea la Casa Albă.

Omul de afaceri denunţă constant o "vânătoare de vrăjitoare" şi doreşte finalizarea cât mai rapidă a anchetei.