Lia Olguța Vasilescu știe de ce a demisionat Valentin Popa, ministrul Educației: 'Nu poți să vii să bulversezi învățământul'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 27-09-2018 22:10

Ministrul Educației, Valentin Popa, a demisionat, joi, din funcție. Decizia acestuia vine după ce UDMR i-a reproșat lui Popa că a introdus în ordonanța privind predarea limbii române în școlile cu predare în limbile minorităților anumite modificări.

Lia Olguța Vasilescu, ministru al Muncii și vicepreședinte al PSD, a explicat, joi seara, la România TV, de ce a demisionat, de fapt, Popa.

Citește și: Dragnea a vorbit despre noua lege a pensiilor! Ce crede acesta

”M-am interesat la mulți angajați din cadrul Ministerului Educației pentru că am vrut să înțeleg care a fost speța. Când vii cu o OUG cu 3 săptămâni înainte de începerea școlii, în condițiile în care tu nu ai suficienți profesori, bulveresezi învățământul din zona respectivă. ”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Guvernul a adoptat, joi, o Ordonanță de urgență privind desfășurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităților, revenindu-se la forma anterioară a reglementării. Valentin Popa a demisionat din funcția de ministrul Educației din cauza refuzului asumării acestei OUG. Valentin Popa a declarat, pentru MEDIAFAX, că a demisionat din funcția de ministru al Educației deoarece nu este de acord cu solicitarea UDMR de modificare a ordonanței privind desfășurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităților.

Citește și: TAROM a depășit Air France, British Airways și Lufthansa! Detalii interesante .