Fostul premier francez, Manuel Valls, va rămâne la Barcelona chiar dacă va pierde la alegerile municipale din mai 2019

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 01-10-2018 13:35

Fostul premier francez, Manuel Valls, va rămâne la Barcelona chiar dacă va pierde la alegerile municipale din mai 2019 şi nu va deveni primar al acestui oraş, a afirmat acesta luni pentru posturile BFMTV şi RMC, precizând că "şi-a recuperat paşaportul spaniol", informează AFP, potrivit Agerpres.

"Dacă întrebarea este 'rămâneţi la Barcelona?', răspunsul este 'da' pentru că este o alegere de viaţă", a declarat Valls, care a anunţat marţea trecută că a decis să candideze pentru funcţia de primar al Barcelonei, anul viitor. 

Întrebat dacă va renunţa la viaţa politică dacă va pierde alegerile, Valls a răspuns "fără îndoială".

Citește și: China a anulat o reuniune pe teme de securitate cu SUA

Născut la Barcelona în 1962, Manuel Valls a crescut la Paris şi a primit cetăţenia franceză la vârsta de 20 de ani, pierzând-o pe cea spaniolă. În prezent, el are dublă cetăţenie. 

Valls, "încă deputat" în Franţa "pentru câteva ore", a declarat că îşi va depune mandatul marţi sau miercuri. El va avea marţi o întrevedere cu preşedintele Adunării Naţionale a Franţei, Richard Ferrand, şi se va exprima în cadrul întrebărilor adresate guvernului, mai degrabă "pentru a-şi manifesta recunoştinţa" decât pentru a-şi lua rămas bun. 

"Nu spun adio, pentru că iubesc această ţară, voi reveni aici, am prieteni (...) Nu am nostalgii, regrete, însă există emoţie", a explicat Valls, declarându-se convins că mai avea "un viitor politic în Franţa".