În timp ce Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de Interpol, șeful instituției a fost ARESTAT în China: Soția îl dăduse dispărut

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 07-10-2018 20:21
Actualizat: 07-10-2018 20:36

Preşedintele Organizaţiei internaţionale a Poliţiei (Interpol), Meng Hongwei, dat dispărut, este arestat preventiv în China, au confirmat duminică autorităţile de la Beijing.

Interpol a cerut sâmbătă Chinei informații cu privire la dispariția președintelui Interpol, cetăţeanul chinez Meng Hongwei. Acesta a dispărut la sfârşitul lunii septembrie, în cursul unei călătorii în ţara de origine. Jürgen Stock, secretarul general al Interpol, a cerut "clarificări pe canalele oficiale de la autoritățile chineze privind situația președintelui organizaţiei, Meng Hongwei".

Citește și: Apare un nou Yahoo Messenger! Aplicația care se preconizează că va rupe piața

Duminică seară, Guvernul de la Beijing a transmis că preşedintele Interpol este arestat preventiv, fiind investigat de Biroul chinez anticorupţie. Nu există detalii despre acuzaţiile care i se aduc, scrie mediafax.ro.

Surse citate de cotidianul South China Morning Post anunţaseră că preşedintele Interpol a fost reținut la scurt timp după ce a aterizat în China.

Citește și: Elena Udrea nu se dă bătută! Ce a transmis prin vocea avocatului său .

Meng, în vârstă de 64 de ani, a fost declarat dispărut de soţia sa, care a spus că nu a mai avut nicio veste de la el din 25 septembrie. La Lyon, soţia lui Meng le-a cerut autorităţilor internaţionale să intervină, precizând că se teme să viaţa soţului său este în pericol. Ea a precizat că ultimul mesaj primit de la Meng Hongwei pe reţelele de socializare, în 25 septembrie, conţinea un emoticon care are semnificaţia “sunt în pericol”.