Tensiuni la CSM între Adina Florea și Augustin Lazăr pe tema protocoalelor: Ați fost dezinformat

Autor: Andreea Traicu
Publicat: 08-10-2018 11:39
Actualizat: 08-10-2018 11:51

Adina Florea, propusă de Tudorel Toader la conducerea DNA, susține că procurorul general este dezinformat cu privire la aplicarea protocolului la nivelul parchetului la care activeaza. Precizarea a venit în contextul în care Augustin Lazăr a întrebat-o dacă a știut de existența protocoalelor și dacă a simțit că este obligată să comită vreo ilegalitate când a lucrat pe baza unor sesizări ale SRI.

"Ați fost dezinformat. La Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, protocolul din 2016 nu a fost prelucrat, a fost prelucrată doar o adresă, cel puțin protocolul din 2016 nu a fost prelucrat. A fost prelucrată adresa prin care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justișie a comunicat acest protocol", a declarat Adina Florea, în cadrul interviului din Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Adina Florea precizează că a știut de existența protocoalelor, însă nu le-a cunoscut conținutul.

"Nu le-am cunoscut continutul, stiam ca exista. Nu au fost prelucrate. Eu, in decursul activitatii mele, am lucrat ca urmare a sesizarii SRI in 3 sau 4 dosare", a spus Florea.