Emmanuel Macron amână remanierea guvernului

Autor: George Traicu
Publicat: 10-10-2018 11:26

Preşedintele francez Emmanuel Macron nu va remania guvernul înainte de revenirea sa, vineri seară, din vizita de trei zile în Armenia, a anunţat un oficial de la Palatul Elysée, transmit Reuters şi AFP preluate de Agerpres.

'Preşedintele doreşte să îşi ia tot timpul necesar pentru a alcătui o echipă, cu calm şi în mod profesionist', a indicat sursa citată.

În aceste condiţii, şedinţa de guvern de miercuri dimineaţă 'va avea loc cu guvernul actual', a anunţat Palatul Elysée.

Macron va pleca în Armenia în cursul zilei de miercuri şi va reveni la Paris vineri seară.

Preşedintele are în vedere de câteva zile o remaniere a guvernului, în urma demisiei prezentate de ministrul de interne Gérard Collomb.

Lumea politică se aştepta ca preşedintele Macron şi prim-ministrul Edouard Philippe să anunţe înaintea zilei de miercuri numele persoanelor alese să facă parte din executiv.

După o lungă discuţie avută marţi de cei doi, incertitudinea planează încă atât asupra amplorii remanierii, cât şi a persoanelor care vor fi înlocuite sau vor intra în guvern.

'Este de crezut' că Emmanuel Macron nu va proceda la o amplă remaniere, a declarat miercuri dimineaţă preşedintele Adunării Naţionale, Richard Ferrand, un apropiat al şefului statului.