Peste 8.000 de credincioși așteaptă să se închine la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

Autor: Andreea Traicu
Publicat: 11-10-2018 10:12

Racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă joi dimineața în procesiune în jurul Catedralei Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei și depusă într-un baldachin special amenajat. Peste 8.000 de credincioși au format o coadă de peste 2,5 kilometri, așteptând să se închine, potrivit Mediafax.

Peste 8.000 de credinicioși din țară au format, joi dimineața, o coadă lungă de 2,5 kilometri, așteptând să se închine la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva care a fost scoasă din Catedrala Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei și depusă într-un baldachin special amenajat în curte.

Racla cu moaștele Sfintei a fost scoasă din biserică într-o procesiune, condusă de episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor Calinic Botoşăneanul, care a avut loc joi dimineaţa, în jurul Catedralei Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

La procesiune au participat peste 1.000 de credincioși veniți la Iași încă de miercuri pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Preoţii oficiază slujba de sfinţire a apei - Sfinţirea apei (aghiazma mică) și Sfântul Maslu, pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane, după care va avea loc sfințirea la butoaiele cu apă aduse pentru credincioși, la slujbă fiind prezenți peste 8.000 de credincioși care așteaptă se se închine la raclă.

Joi după-amiază vor ajunge la Iași și moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, aduse special de la o mănăstire din Grecia, cu prilejul prăznuirii hramului Sf. Cuvioase Parascheva.

Vineri seara, de la 19.00 va avea loc Pelerinajul „Calea Sfinţilor”, o procesiune cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva și moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina pe străzile din Iași.

În total, peste un milion de credincioși din țară și din alte colțuri ale lumii vin anual pentru a se ruga și a atinge moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, fiind convinși că Sfânta îi ajută pe credincioși.

Anul acesta, de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva sunt așteptați la Iași peste 200.000 de pelerini.