Miliardarul Richard Branson a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 17-10-2018 12:51

Miliardarul britanic Richard Branson, proprietarul grupului Virgin, care include peste 400 de companii din domenii precum transport aerian, muzică și turism spațial, a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame din Los Angeles, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

La ceremonia de inaugurare a stelei au participat și muzicienii Lance Bass și Ben Harper.

Richard Branson, în vârstă de 68 de ani, a mărturisit că "poate să fie foarte distractiv să conduci o casă de discuri și, da, asta a inclus sex, droguri și rock 'n roll".

Printre poveștile pe care sărbătoritul le-a împărtășit cu această ocazie s-au numărat cea privind călătoria cu balonul cu aer cald cu care a convins-o pe Janet Jackson să semneze cu Virgin Records, un moment în care i-a oferit adăpost cântărețului Boy George când acesta încerca să renunțe la heroină și o întâlnire pe care a avut-o cu chitaristul The Rolling Stones Keith Richards, care era complet dezbrăcat.

Citește și: Actrița Mia Farrow: 'Ştiu cum este să fii pipăită la audiţii'

De altfel, contractul încheiat cu trupa britanică The Rolling Stones, în 1992, a fost printre punctele culminante ale carierei sale.

Miliardarul britanic a primit titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic, din partea reginei Elizabeth a II-a, în anul 2000.

Richard Branson a fondat Virgin Records în 1972, iar numele companiei l-a ales tocmai pentru că nu avea niciun fel de experiență în afaceri. Printre cei cu care a colaborat de-a lungul anilor s-au numărat Spice Girls, Sex Pistols și Roy Orbison. În anii 1980, a lansat compania de transport aerian Virgin Atlantic, iar, în 2004, a pus bazele corporației spațiale Virgin Galactic.

Potrivit revistei Forbes, în iunie 2018, Branson avea o avere de 5,1 miliarde de dolari.