Klaus Iohannis, turist în Italia - Președintele ar fi ratat o ședință crucială la Bruxelles pentru a vizita Pompei / FOTO

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 18-10-2018 15:15
Actualizat: 18-10-2018 15:32

Președintele Klaus Iohannis a îmbinat utilul cu plăcutul în cadrul vizitei sale în Italia, combinând întâlnirile cu oficiali din Peninsulă cu vizitele turistice. Klaus Iohannis a vizitat ieri situl arheologic Pompei, fiind însoțit de soția sa, Carmen Iohannis.

Miercuri, la Bruxelles a avut loc prima ședință informală a Consiliului European, unde s-a discutat despre Brexit, iar toți liderii europeni au fost prezenți, mai puțin Klaus Iohannis, după cum reiese dintr-un tweet postat de Antonio Tajani, președintele Parlamentului European. Din partea Administrației Prezidențiale nu există o reacție oficială cu privire la acest subiect.

De menționat că ambele evenimente, atât vizita la Pompei, cât și paticiparea la ședință informală a Consiliului European, nu apar în agenda oficială a președintelui.

Președintele Klaus Iohannis participă la Bruxelles, joi și vineri, reuniunea Consiliului European, la cel de-al 12-lea Summit Asia - Europe Meeting (ASEM) și la Summitul Euro în format extins. Temele de discuție vor viza Brexit, gestionarea fenomenului migrației, securitatea internă și relațiile externe ale Uniunii Europene.