Fostul premier francez Manuel Valls are cea mai mică cotă de popularitate la alegerile pentru primăria Barcelonei

Autor: George Traicu
Publicat: 18-10-2018 16:23

Fostul premier francez Manuel Valls este candidatul care se bucură de cea mai mică popularitate în rândul candidaţilor pentru primăria oraşului spaniol Barcelona la alegerile municipale din luna mai, potrivit unui sondaj publicat joi de ziarul El Periodico de Catalunya, relatează AFP preluată de Agerpres

Acest lucru nu se întâmplă din cauză că Valls nu este cunoscut, în condiţiile în care 82,3% dintre persoanele chestionate au afirmat că ştiu cine este. Însă el a obţinut o notă de 3 din 10, după alţi candidaţi precum primarul în exerciţiu al Barcelonei Ada Colau (4,8/10) şi mai ales după favoritul Ernest Maragall ( (5,5/10), candidatul Partidului Stânga Republicană din Catalonia (ERC, separatist).

Ernest Maragall este fratele foarte popularului primar al Barcelonei din timpul Jocurilor Olimpice din 1992, Pasqual Maragall, care a renunţat la politică din motive de sănătate.

Conform sondajului realizat în rândul a 802 persoane în perioada 2-4 octombrie, ERC ar câştiga alegerile municipale cu 10-11 consilieri, în timp ce partidul liberal Ciudadanos, care susţine candidatura lui Manuel Valls, s-ar situa pe poziţia a treia, cu 7 consilieri.

Născut la Barcelona în 1962, Manuel Valls a crescut la Paris şi a primit cetăţenia franceză la vârsta de 20 de ani, pierzând-o pe cea spaniolă. În prezent, el are dublă cetăţenie.