Planul saudiților în cazul jurnalistului mort: prinţul moştenitor al Arabiei Saudite nu cunoştea detaliile operaţiunii

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 20-10-2018 12:23

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, nu cunoştea detaliile operaţiunii care a rezultat cu moartea jurnalistului Jamal Khashoggi în interiorul consulatului saudit la Istanbul, a informa un oficial saudit familiar cu ancheta, relatează site-ul agenţiei Reuters, informează Mediafax.

"Nu au existat ordine ca el să fie omorât sau răpit", a informat sursa, care a vorbit în condiţii de anonimitate şi care a adăugat că a existat în schimb un ordin de a aduce criticii regatului înapoi în ţară.

"Mohammed bin Salman nu a cunoscut detaliile acestei operaţiuni şi cu siguranţă nu a ordonat răpirea sau uciderea nimănui. Ar fi cunoscut instrucţiunile generale de a le transmite oamenilor să se întoarcă", a mai declarat sursa.

Khashoggi, editorialist al publicaţiei The Washington Post şi un critic al politicilor Riadului, a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul saudit la Istanbul pentru a obţine acte pentru căsătorie. Arabia Saudită a recunoscut vineri, la mai mult de două săptămâni de la dispariţia acestuia, că jurnalistul a murit în interiorul clădirii, în "urma unei lupte".