Macron și Trump au discutat despre asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi

Autor: George Traicu
Publicat: 22-10-2018 08:10

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi omologul său american, Donald Trump, au discutat duminică seară despre asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, ucis în interiorul consulatului ţării sale la Istanbul, a informat Casa Albă.

Purtătoarea de cuvânt a executivului de la Washington, Sarah Sanders, a făcut cunoscut într-un comunicat că Emmanuel Macron şi Donald Trump au vorbit la telefon despre vizita în Franţa a preşedintelui american pentru a comemora împlinirea a o sută de ani de la încheierea Primului Război Mondial.

Ei au abordat "circumstanţele care înconjoară moartea tragică a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi", a precizat Sarah Sanders.

După ce s-a arătat conciliant cu Arabia Saudită în acest caz, Donald Trump şi-a schimbat tonul sâmbătă, afirmând că "este evident că au existat înşelătorii şi au existat minciuni".

Franţa a subliniat duminică, împreună cu Germania şi Marea Britanie, "nevoia urgentă de clarificare a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat".

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a adăugat că Donald Trump şi Emmanuel Macron "au discutat şi despre o serie de probleme economice şi de securitate internaţională, printre care situaţia din Siria", precum şi retragerea Statelor Unite dintr-un tratat semnat cu Rusia asupra armelor nucleare cu rază medie de acţiune (INF).