Erdogan, dezvăluire ȘOCANTĂ despre moarte jurnalistului saudit: Uciderea lui Khashoggi a fost planificată cu 3 zile în avans

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 23-10-2018 13:24

Președintele turc Recep Taiyyp Erdoğan a făcut marţi o declarație privind moartea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, spunând că uciderea acestuia fost planificată cu câteva zile în avans, transmite BBC, potrivit Mediafax.

El a spus că Turcia are dovezi clare că Khashoggi a fost ucis într-o crimă premeditată și "sălbatică" la consulatul saudit de la Istanbul din 2 octombrie.

De asemenea, el a cerut ca suspecții să fie judecați în Istanbul.

El a cerut Arabiei Saudite să furnizeze răspunsuri despre locul în care se află corpul lui Khashoggi și cine a ordonat operațiunea.

Erdoğan a făcut un rezumat al mișcărilor lui Khashoggi în ziua în care a dispărut și a spus că echipa "care a planificat și a executat crima" a fost informată despre vizita la consulat cu o zi înainte.a declarat că două echipe saudite au fost implicate în crimă, iar o echipă de nouă persoane, inclusiv generali, a zburat din Arabia Saudită, relatează The Guardian.

Citește și: Cadavrul jurnalistului Jamal Khashoggi a fost găsit

Khashoggi nu a mai fost văzut după ce a intrat în consulatul din Istanbul în după-amiaza zilei de 2 octombrie. Soția sa a anunţat că el a fost reținut împotriva voinței sale, a adăugat acesta.

Erdoğan a mai spus că autoritățile turce iau în calcul luarea de măsuri diplomatice în cazul acestei crime.

Conform lui Erdoğan, este clar că uciderea lui Jamal Khashoggi a fost o asasinare politică premeditată și planificată cu meticulozitate. El a menționat că echipele de recunoaștere au mers până la cercetarea zonelor forestiere din apropierea orașului Istanbul.

Erdogan: "Serviciile de securitate turcești au dovezi că uciderea era o acţiune planificată. Turcia și lumea vor fi satisfăcuți numai atunci când toți planificatorii și făptașii vor fi traşi la răspundere. Alte țări trebuie să participe la anchetă."