Călin Popescu Tăriceanu l-a ȘOCAT pe Klaus Iohannis: S-a dus și a pus CONDIȚII la Palatul Cotroceni - VIDEO

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 24-10-2018 16:12
Actualizat: 25-10-2018 09:16

Călin Popescu Tăriceanu a fost la Palatul Cotroceni, la consultările cerute de președintele Klaus Iohannis pe tema modificărilor legilor justiției. Liderul ALDE spune că e posibilă o colaborare, doar cu acceptarea unor condiții.

”Dacă o definiție comună a statului de drept e acceptată de partidele politicie, putem să pornim cu dreptul, să începem considerarea necestității scoaterii la lumină a tuturor protocoalelor secrete care au funcționat sau mai funcționează, care implică instituții din justiție, abrogarea lor și tot ce presupune consecințele lor pe linie de justiție.

Citește și: Viorica Dăncilă a făcut anunțul! Când o să fie adoptat salariul minim

Persoanele care au semnat aceste protocoale nu mai au credibilitatea necesară să ocupe funcții de conducere în justiție.

Trebuie să constituim Comisia de Adevăr și Reconciliere care are darul să aducă la suprafață aspecte bine păsatrete în secret și ar avea darul să ne lămurească asupra abuzului care s-a petrecut în acești ani.

Citește și: Liviu Dragnea reacţionează! Ce spune despre Legea privind combaterea spălării banilor

Atâta timp cânt justiția nu revine la normalitate, trebuie să acceptăm ideea unui ministru indepedent politic, un tehnocrat de prestigiu care să asigure conducerea Ministerului Justiției, ca să scoatem justiția de sub orice ingerință politică.

Acceptarea unei necsității a colaborării oneste și corecte cu instituțiile europene. Să dăm asigurări și opiniei publice din România și partenerilor străini că lucrurile pot fi gestionate în mod corect, că avem bună intenție și găsim și soluție politică pentru rezolvarea pe termen lung care să garanteze independența justiției.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Se apropie Black Friday! Aceasta este lista completă a magazinelor care fac parte din această campanie .