RO-ALERT a stârnit furia românilor după cutremur: 'Păi ce facem am investit bani degeaba' - Cât a costat sistemul de avertizare. Suma este uriașă

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 28-10-2018 10:54
Actualizat: 29-10-2018 07:55

Multe persoane au criticat, pe Facebook, după producerea cutremurului de magnitudine 5,8 în județul Buzău, faptul că nu au fost alertate prin sistemul RO-ALERT, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) precizând că acesta nu e menit să dea alerte anterior seismului, ci după.

Tudorel Toader rupe tăcerea din concediu - Mesajul de ULTIMĂ ORĂ postat pe Facebook

"Ro-Alert , o bătaie de joc la adresa populatie , doar sa mai stoarcem niste bani ", a comentat un internaut, pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) .

"RO -ALERT doarme?", a întrebat retoric o altă persoană.

"Unde sunt mesajele cu ro alert? Păi ce facem am investit bani degeaba???", a postat altcineva.

Portalul de avertizare în situaţii de urgenţă ro-alert.ro a fost lansat luna trecută. Site-ul ro-alert.ro este proiectat ca sursă completă de informare a populaţiei şi detaliază atât modul de difuzare a mesajelor de tip Cell Broadcast, cât şi posibilitatea de configurare a telefoanelor mobile pentru a permite recepţionarea mesajelor difuzate în situaţii de urgenţă. Pentru crearea portalului web şi a sistemului de avertizare au fost alocate şase milioane de euro.