Bucăți din avionul prăbușit în Indonezia, găsite de anchetatori: 'Este un obiect destul de mare' - VIDEO

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 31-10-2018 10:31
Actualizat: 31-10-2018 11:25

Un înalt oficial militar indonezian a declarat miercuri că echipele de căutare au detectat un obiect lung de 22 de metri care pare să fie fuzelajul aeronavei de pasageri care s-a prăbuşit luni în Marea Java, la scurt timp după decolarea de la Jakarta, informează agenţia Dpa, informează Mediafax.

Hadi Tjahjanto, mareşal şef al Aerului şi comandantul forţelor aeriene indoneziene, a declarat că o navă echipată cu sonar a fost trimisă în zonă pentru a oferi mai multe informaţii despre obiectul descoperit pe fundul mării.

"Am fost informat că au fost localizate coordonate unei părţi din fuzelaj", a declarat Hadi Tjahjanto, adăugând că "nu a fost decis că este o parte din fuzelaj, însă sperăm că este".

Citește și: Ecaterina Andronescu, atac dur la adresa lui Liviu Dragnea: 'Mi se pare grav'. Declarația liderului PSD care a stârnit revolta fostului ministru

"Aseară am găsit un obiect destul de mare'', a declarat colonelul Haris Djoko Nugroho pentru postul de televiziune indonezian TVOne, de la bordul navei KRI Rigel.

O aeronavă Boeing 737 MAX 8, a companiei Lion Air, s-a prăbuşit luni, la aproximativ 13 minute după decolarea de la Aeroportul Internaţional Soekarno-Hatta din Jakarta.

Se crede că toate cele 189 de persoane aflate la bord au decedat.

Potrivit site-ului aviation-safety.net, aeronava prăbuşită luni a avut probleme tehnice în cursul zborului precedent, cu o noapte înainte. Un raport tehnic al acelui zbor, obţinut de site-ul aviatic, semnala că indicatoarele de altitudine şi viteză indicau date "imprecise".

Edward Sirait, directorul Lion Air, a declarat că problema tehnică înregistrată în cursul zborului precedent a fost rezolvată în conformitate cu procedurile.

După două sau trei minute de la decolare, pilotul avionului, cu 189 de persoane la bord, a solicitat reîntoarcerea la Jakarta, fără însă să indice din ce cauză. Aproximativ 10 minute mai târziu, comunicaţiile între turnul de control şi aeronavă s-au întrerupt şi aeronava a dispărut de pe radar.

Citește și: Accident MORTAL pe Dunăre - Barcă spulberată de o barjă

Şeful agenţiei indoneziene pentru siguranţa transporturilor a declarat că momentan nu se cunosc cauzele prăbuşirii avionului, adăugând se aşteaptă descoperirea şi recuperarea înregistratoarelor de zbor care ar oferi informaţii cruciale despre incidentul aviatic.

Cursa JT-610 a decolat din Jakarta luni dimineaţă la ora locală 6.20. Avionul ar fi trebuit să aterizeze o oră mai târziu în Pangkal Pinang.