Victorie pentru Tudorel Toader în Parlament - Moțiunea a picat

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 31-10-2018 12:27
Actualizat: 31-10-2018 12:29

Plenul Camerei Deputaţilor a decis - Moțiunea simplă "Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4 (patru)", demers iniţiat de PNL şi USR, a picat. În plenul Camerei Deputaților au fost prezenți 282 deputați. Au fost 171 de voturi „împotriva” moțiunii, 99 voturi „pentru”, 5 abțineri, iar 7 deputați nu au votat.

Tudorel Toader a afirmat, la dezbaterile din plen, că pentru a reveni la normalitate în domeniul justiției este necesar ca recuperarea prejudiciilor să fie o măsură prioritară.

Referitor la acuzațiile Opoziției cu privire la vizitele exotice pe bani publici, ministrul Justiției a declarat că va prezenta situația deplasărilor din ultimii 5-6 ani de la minister.

Acesta a adăugat că niciun judecător sau procuror nu a recunoscut că a greșit când a trimis în judecată un om nevinovat. Precizările lui Toader au venit ca urmare a faptului că în textul moțiunii simple scrie că politicienii condamnați penal „se victimizează” și nu recunosc deciziile instanțelor.

Toader a mai afirmat, la dezbaterea moțiuniii simple, despre retroactivitatea OUG 92 care modifică Legile Justiției, aflată în procedură parlamentară și despre care a vorbit Opoziția, că toată lumea ar trebui să știe că această este lege civilă, deci nu poate fi aplicată pentru trecut.