Cristian Lazăr s-a dezlănțuit în scandalul 'Tudorel Toader - Augustin Lazăr': 'Cine a pus-o acolo trebuie să răspundă'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 01-11-2018 13:31
Actualizat: 02-11-2018 09:36

Procurorul Cristian Lazăr, cel care a emis rezoluția de clasare pentru Klaus Iohannis în 2014, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că acel document nu avea ce să caute în dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr, precizând că persoana care a pus rezoluția acolo trebuie să răspundă.

„Cine a pus-o acolo trebuie să răspundă. Acest document nu avea ce să caute acolo”, a declarat, pentru MEDIAFAX, procurorul Cristian Lazăr.

Augustin Lazăr, intervenție spectaculoasă în scandalul momentului! Documentele cu care îi dă șah lui Tudorel Toader

El a ținut să sublinieze că nu e treaba sa să știe cine anume a pus această rezoluție de clasare la dosar și că nu acuză pe nimeni în acest sens.

Procurorul a precizat, în ceea ce privește rezoluția, că, prin acest act, a clasat plângerea unui petent, Marius Marinescu, făcută pe numele lui Klaus Iohannis. Prin același document, Cristian Lazăr a disjuns cauza cu privire la doi consilieri locali, Hans Klein și Helmut Lerner, pentru conflict de interese.

Procurorul a mai menționat că președintele Klaus Iohannis nu l-a favorizat în niciun fel pentru soluția de clasare. „Cu ce să mă favorizeze? Cu o funcție pentru a cărei propunere nu o făcea el?”, s-a întrebat, retoric, Cristian Lazăr, care precizează că a fost propus adjunct la Sectia de urmarire penală și criminalistică la Parchetul General de fostul ministru Raluca Prună, cu avizul unanim al Secției de procurori a CSM.

Klaus Iohannis a semnat, pe 15 decembrie 2015, decretul de numire în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului General în cazul lui Cristian Aurel Lazăr. Pe 14 septembrie 2014, procurorul clasase o speță care-l viza pe șeful statului.