Magistrații Curții de Apel Craiova, decizie de ULTIMĂ ORĂ privind în recursul privind achitarea șefului CJ Olt, Marius Oprescu

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 06-11-2018 08:14

Decizie de ultimă oră a magistraților în cazul președintelui Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins luni, printr-o decizie definitivă, apelul împotriva sentinţei de achitare a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu, în cauza în care a fost inculpat pentru ucidere din culpă după ce a fost implicat într-un accident rutier, scrie Agerpres.

Potrivit avocatului Radu Ţuluca, apărătorul lui Marius Oprescu, Curtea de Apel Craiova a respins, printr-o sentinţă definitivă, apelurile depuse de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina şi de către una dintre părţile civile, astfel că s-a menţinut soluţia de achitare pronunţată pe fondul cauzei de Judecătoria Slatina.

"Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat şi (soluţia - n.r.) a rămas definitivă. A respins apelul (formulat de Parchet şi de către una dintre părţile civile - n.r.). Menţine soluţia de achitare de la fond, de la Judecătoria Slatina, (Marius Oprescu - n.r.) nu are nicio obligaţie faţă de nicio persoană, faţă de nicio instituţie", a declarat, pentru AGERPRES, Radu Ţuluca.

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a fost achitat de magistraţii Judecătoriei Slatina, printr-o sentinţă pronunţată în iulie 2017, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în urma unui accident rutier în care a fost implicat în toamna anului 2013.

Pe fond, Judecătoria Slatina l-a achitat pe Marius Oprescu şi a respins toate acţiunile civile. Soluţia pronunţată de Judecătoria Slatina a fost atacată cu apel atât de către procurori cât şi de una dintre părţile civile, iar judecarea apelului a început în august 2017, la Curtea de Apel Craiova.

Citește și: Acuzație NĂUCITOARE: Dragnea și PSD au ascuns faptul că au plătit datoria externă din fonduri europene .

Marius Oprescu a fost implicat pe 3 octombrie 2013 într-un accident rutier în urma căruia mai multe persoane au fost rănite. Acestea se aflau, în momentul producerii accidentului, într-o căruţă nesemnalizată, încărcată cu lemne. Căruţaşul a suferit răni care au necesitat internarea, iar la trei săptămâni de la producerea accidentului a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina. După ce a fost implicat în acest accident rutier, Oprescu, la momentul respectiv vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, a fost învinuit de ucidere din culpă.

În 2014 Oprescu a fost trimis în judecată, cauza fiind din decembrie 2014 pe rolul Judecătoriei Slatina.