Toni Greblă, iritat de întrebările jurnaliștilor: 'Am senzația că mă certați pe mine'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 07-11-2018 12:22
Actualizat: 07-11-2018 12:38

Secretarul general a Guvernului, Toni Greblă, a susținut la Curtea Constituțională punctul de vedere al Guvernului privind un posibil conflict juridic între Guvern şi ÎCCJ, referitor la formarea completurilor de cinci judecători de la această instanță. Şeful SGG susţine că el nu a contestat niciodată, de-a lungul procesului pe care îl are pe rolul ÎCCJ, modul de compunere a completurilor de judecată. 

„După cum bine știți majoritatea dintre dumneavoastră, eu nu am contestat de-a lungul procesului niciodată modul de compunere a instanţei, deoarece nu m-a interesat cine anume a judecat", a declarat Greblă, la finalul şedinţei CCR, întrebat dacă a fost afectat de modul de compunere a completului de la ÎCCJ care îi judecă dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituire a unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii, conform B1. 

Cât priveşte faptul că abia acum a fost făcută o sesizare la CCR cu privire la completurile de 5 judecători, Greblă a spus: „Am senzația că dumneavoastră mă certați pe mine. Nu mă întrebaţi pe mine de ce Înalta Curte a considerat că legea nu e conformă cu regulamentul”.