Viorica Dăncilă critică rezoluția PE împotriva României: E politică, profund incorectă. E absolut regretabil că europarlamentari români au votat împotriva țării

Autor: Andreea Traicu
Publicat: 13-11-2018 22:31
Actualizat: 14-11-2018 00:01

Premierul Romaniei sustine, referitor la rezolutia referitoare la tara noastra, adoptata in Parlamentul European astazi, ca este incorecta, criticând europarlamentarii romani care au votat in favoarea rezolutiei.

"E o rezoluție politică. Profund incorectă, nu are temei deloc în anumite puncte și nici nu se referă la România, în altele. E o luptă politică între populari și social-democrații din Parlamentul European. S-au respins amendamentele referitoare la protocoalele secrete. Se dă vină pe Jandamerie. Este absolut regretabil ca s-au gasit europarlamentari romani sa voteze impotriva României. Sunt cateva limite pe care nu ar trebuie sa le incalce un bun roman. Un bun roman nu voteaza niciodata impotriva propriei tari. E trist sa vezi romani votand impotriva Romaniei, asa cum am vazut in aceasta situatie. Oricine poate constata convergenta acestor dorinte de darmare a guvenului actual. E asa disperare mare sa plece guvernul ca sa ce? Cine sa vina? Cu ce spirjin parlamentar?Dar vedem reactiile altor state in legatura cu declaratiile presedintelui. E clar ca toti au mers pe aceeasi lungime de unda. Acest lucrur e reliefat de votul dat astazi", a declarat Viorica Dancila la Antena 3.