Scurtmetrajul "Cadou de Crăciun", regizat de Bogdan Mureșanu, a fost premiat la Festivalul de Film de la Cottbus

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 14-11-2018 12:35

Scurtmetrajul "Cadou de Crăciun", regizat de Bogdan Mureșanu, a primit cel de-al treilea premiu al său în această toamnă cinematografică, la cea de-a 28-a ediție a prestigiosului Festival de Film de la Cottbus, Germania, potrivit Mediafax.

Astfel, "Cadou de Crăciun" a primit marele premiu al competiției de scurtmetraje, juriul apreciind că pelicula "îi permite spectatorului să treacă printr-o foarte bună construcție dramatică, cu umor sensibil și să devină martorul unei povești cu ritm eficace, în care dorința nevinovată a unui mic copil scufundă o familie simplă într-un mare conflict, marcat de o atmosferă de teamă într-un sistem totalitar".

Aceasta este a treia distincție pe care Bogdan Mureșanu îl primește pentru acest film, după marele trofeu de la Festivalul de la Izmir, Turcia, și premiul juriului la Festivalul de la Montpellier, Franța, în secțiunea dedicată scurtmetrajelor.

"Cadou de Crăciun" a fost selecționat la mai multe evenimente de profil internaționale, iar următoarea destinație este Festivalul de la Bilbao, Spania.

Citește și: A murit Lucho Gatica, supranumit 'Regele boleroului'

La ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), pelicula a obținut premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea "scurtmetraj".

"Cadou de Crăciun" (2018) a fost produs de compania de film Kinotopia.

Din distribuție fac parte Andrei Văncică, Ioana Flora și copilul Luca Toma. Acțiunea filmului se petrece în seara de 20 decembrie 1989, când o scrisoare către "Moș Gerilă" a micuțului Marius transformă seara părinților într-un coșmar.

Festivalul de Film de la Cottbus a avut loc în perioada 6 - 11 noiembrie.