Nicolae Dică îl laudă pe Dorin Rotariu, ținta unui posibil transfer la FCSB

Autor: George Traicu
Publicat: 15-11-2018 21:00

Nicolae Dică a avut numai cuvinte de laudă pentru Dorin Rotariu, despre care s-a scris în ultimul timp că va ajunge la FCSB, în această iarnă. Inclusiv Gigi Becali a recunoscut negocierile cu FC Brugge, dar nu a dorit să ofere mai multe detalii informează mediafax.

FCSB pare că a găsit primul jucător pe care-l va transfera în iarnă. Dorin Rotariu este alesul, iar Nicolae Dică a vorbit la superlativ despre mijlocaşul român. De asemenea, antrenorul a dezvăluit şi unde are de gând să-l folosească pe teren:

”Este un jucător interesant, care mie îmi place, mi-a plăcut în perioada care a fost la Dinamo. Păcat că nu s-a impus în străinătate. Cred că el este un jucător cu care trebuie să comunici mult, să-l încurajezi mult, să-i dai încredere şi atunci va da randamentul cel mai bun. Afară nu e ca în România, să te ia, să vorbească mereu cu tine, 'că nu te-am băgat că nu ştiu ce ai făcut'. Nu, acolo eşti în lot sau nu eşti în lot, nu vine nimeni să-ţi dea explicaţii de ce eşti sau nu în lot.

Vorbim de un jucător de echipă naţională, un jucător valoros. Eu ştiu că este un băiat cuminte, OK. Aici, în Bucureşti, a stat cu mama lui, nici nu au apărut foarte multe lucruri despre el. Am o părere foarte bună despre el. Are calităţi extraordinare. E un jucător de echipă naţională, cum să spui, ca antrenor, că nu-ţi doreşti un jucător de echipă naţională?

Eu îl văd, la fel cum spune 'nea Ando, în cele două poziţii: în partea dreaptă sau în partea stângă şi atacant. Eu cred că este un atacant mai mobil, nu este un atacant gen ”Bizo” care să stea acolo în careu sau Nemec, nu. Este un atacat mobil, cu care poţi să intri şi la combinaţie cu el, un jucător inteligent, aşa îl văd eu”, a spus Dică pentru Telekom Sport.

Presa din Belgia anunţă că negocierile dintre cele două cluburi, FCSB şi Brugge, au intrat în linie dreaptă şi că, în cele din urmă, patronul vicecampioanei va plăti două milioane de euro pentru a-l readuce în România pe fostul golgheter al lui Dinamo.

Becali îl vrea de mult timp pe Rotariu şi, aşa cum ProSport a scris, se luptă cu un club din Germania pentru transferul său. FCSB pare să fi câştigat lupta cu granzii nemţi. Voetbal24.be, cei care au scris şi despre pretenţiile financiare ale lui Brugge în trecut, vin acum cu informaţia conform căreia negocierile au intrat în linie dreaptă.