Un fost inspector fiscal a fost condamnat la închisoare pentru luare de mită

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 20-11-2018 15:28

Un fost inspector în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Buzău a fost condamnat de Tribunalul Buzău la pedeapsa de un an şi patru luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi AGERPRES de DGA, secţia Penală a Tribunalului Buzău a pronunţat sentinţa de condamnare a inculpatei Mărtin Dumitra-Elena, la momentul comiterii faptelor inspector în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Buzău, la pedeapsa de 1 an şi patru luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Potrivit sursei citate, instanţa a aplicat inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1, lit. a, b, g C.pen., respectiv de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de desfăşura o activitate de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, pedeapsă ce se execută doar în cazul în care pedeapsa principală devine executabilă ca urmare a revocării sau anulării suspendării sub supraveghere.

"În fapt, la 19 martie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Buzău, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au prins-o în flagrant pe inculpata Mărtin Dumitra-Elena, la acel moment inspector în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Buzău, în timp ce primea suma de 400 lei, pretinsă de la un contribuabil, pentru a-i soluţiona favorabil şi cu celeritate cererea de restituire a taxei de primă înmatriculare auto", a precizat sursa citată.

Dosarul penal a fost întocmit ca urmare a denunţului depus de contribuabil la S.J.A. Buzău, iar măsurile de supraveghere tehnică au fost puse în executare cu tehnica din dotarea serviciului, sentinţa rămânând definitivă prin neapelare.