Radu Ioanid (Muzeul Holocaustului din Washington), despre afirmaţiile lui Ilan Laufer: 'În focul luptei politice se fac tot felul de declaraţii exagerate'

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 20-11-2018 22:37
Actualizat: 21-11-2018 09:34

Istoricul Radu Ioanid, director al Departamentului de Arhivă al Muzeului Holocaustului din Washington, reacţionează la atacul grav lansat de fostul ministru Ilan Laufer la adresa preşedintelui Iohannis. Laufer a susţinut că Iohannis l-a respins pentru portofoliul Dezvoltării din cauza unor sentimente antisemite.

"În ciuda creşterii populismului, a extremismului şi a unor tendinţe antisemite în Europa, în general, cel puţin la nivelul clasei politice, noi am avut în ultimii ani un parteneriat excepţional cu România. Am să vă dau un exemplu: Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi Holocaustului este o iniţiativă care a fost susţinută foarte puternic de cei doi poli importanţi de putere din România, care nu sunt neapărat în armonie, ca să mă exprim delicat - este vorba de preşedintele Iohannis şi de preşedintele Parlamentului, domnul Dragnea. Domnul Iohannis şi domnul Dragnea au fost, fără să se coordoneze, într-o similitudine în ceea ce priveşte acest proiect important, pe care eu îl consider o viitoare carte de vizită fundamnentală a României. În condiţiile acestea, eu cred că în focul luptei politice din România se fac tot felul de declaraţii exagerate. Trebuie să facem un pas înapoi şi să vedem ce e în spatele lor", a declarat Radu Ioanid pentru STIRIPESURSE.RO.

Ilan Laufer a declarat, într-o conferință de presă susținută marți la sediul PSD, că refuzul președintelui Klaus Iohannis de a îl numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit, anunțând că va face plângere împotriva acestuia la CNCD. Detalii AICI!