Un tânăr egiptean ce era pregătit să comită atacuri teroriste în numele Statului Islamic a fost arestat în Italia

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 21-11-2018 17:58

Poliţia italiană a anunţat miercuri că a arestat un egiptean în vârstă de 22 de ani care se prezenta drept un ”lup solitar” pregătit să acţioneze în numele organizaţiei Statul Islamic (SI), relatează AFP, informează News.ro.

Ancheta, efectuată sub egida direcţiei atmimafia şi luptei împotriva terorismului, a început după ce un serviciu de informaţii a semnalat un număr italian într-un grup pe WhatsApp al unor militanţi islamişti.

Poliţiştii l-au găsit rapid şi l-au plasat sub supraveghere pe proprietarul numărului, un tânăr egiptean aflat într-o situaţie nereglementată, care-şi petrecea timpul între regiunea Milano şi regiunea Teramo, pe coasta adriatică.

În conversaţii înregistrate de anchetatori, tânărul a declarat că este un ”lup solitar”, pregătit ”să lupte” şi să ”facă război”, sugerând că a urmat un antrenament militar.

Tânărul egiptean a fost inculpat cu privire la asociere de răufăctori în scopuri teroriste la nivel internaţional şi apologia terorismului.

O hotărâre de expulzare a fost emisă pe numele tânărului şi a doi prieteni ai acestuia, în vârstă de 21 şi 23 de ani, de asemenea egipteni şi ”interesaţi” de propaganda SI, a precizat poliţia.