Rusia ATACĂ Siria: Vizați sunt rebelii, acuzați că au folosit arme chimice

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 25-11-2018 16:28
Actualizat: 25-11-2018 17:47

Rusia a efectuat raiduri aeriene în Siria asupra poziţiilor rebelilor sirieni pe care îi acuză că au folosit arme conţinând clor într-un atac comis sâmbătă la Alep (nord-vest), aflat sub controlul regimului de la Damasc, a anunţat duminică Ministerul Apărării rus, informează AFP.

''Avioane ale armatei ruse au efectuat raiduri aeriene'', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov, citat de agenţia rusă TASS. El a mai adăugat că, ''în urma raidurilor, toate ţintele rebelilor au fost distruse'' şi că partea turcă a fost avertizată din timp cu privire la planurile aviaţiei ruse, scrie agerpres.ro.

Citește și: „Bijuteria” coroanei Ford: ‘La Craiova s-au produs maşini de miliarde de euro’

Konaşenkov a informat totodată că forţele speciale ruse au descoperit piese de artilerie în zona de detensionare din Idleb cu care a fost atacat oraşul Alep şi i-a acuzat pe rebeli că intenţionau să comită un nou atac cu arme chimice.

Anterior, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a informat că avioane de luptă, fără a se specifica de unde proveneau, au bombardat mai multe puncte la periferia Alepului, acesta fiind primul bombardament în zona demilitarizată de la acordul ruso-turc din 17 septembrie.

Citește și: S-a aflat! Ce studii a făcut Andra

Cel puţin 107 civili au fost spitalizaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică cu simptome de intoxicaţie, potrivit unor surse medicale citate de televiziunea publică şi de agenţia oficială SANA. Potrivit calculelor OSDO, 94 de persoane au avut nevoie de tratament şi 31 au rămas în spital pentru a fi tratate ca urmare a efectelor gazului.