Din Primăria Ploieşti s-au furat documente cu autorizaţii de construcţii

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 25-11-2018 19:12

Cristina Herţia, arhitectul şef al Ploieştiului, a anunţat, în ultima şedinţă de Consiliu Local, sustragerea unor documente din arhiva Direcţiei de Urbanism.

„Unii chiar şi-au însuşit aceste documente. O să vină Procuratura să constatate ce şi cum... O grămadă de dosare lipsesc”, a dezvăluit Herţia.

Consilierul George Botez susţine că o parte din documentele sustrase vizează autorizaţii de construire eliberate abuziv: „directoarea departamentului m-a informat că ar fi vorba şi de unele documentaţii finalizate cu eliberarea de autorizaţii de construire cu probleme, unele chiar de natură penală”, a declarat consilierul.

Herţia s-a opus de la început hotărârii de a muta arhiva în actualul spaţiu din noul sediu al Primăriei, un spaţiu impropriu depozitării unor documente oficiale importante şi, în plus, un loc unde publicul are acces.

„Revoltător e că primarul Adrian Dobre era la curent cu situaţia, însă nu a făcut nimic pentru remedierea problemei.”, a declarat viceprimarul Cristian Ganea.

În aceeaşi şedinţă, majoritatea PSD-ALDE a reuşit să treacă o propunere a viceprimarului privind interzicerea subînchirierii căsuţelor comerciale pentru Sărbători, pe motiv că acestea sunt închiriate de apropiaţi ai edilului Adrian Dobre la preţuri derizorii, apoi subînchiriate la preţ de trei ori mai mare: “Mi se pare de un cinism total să faci bani pe o primărie care se află practic în faliment”, a conchis Ganea.