INCIDENT SUSPECT Şeful operaţiunilor Forţelor navale americane în Orientul Mijlociu, găsit mort în Bahrein

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 02-12-2018 07:39

Şeful operaţiunilor Forţelor navale americane în Orientul Mijlociu, viceamiralul Scott Stearney, a fost găsit mort sâmbătă în Bahrein, a anunţat armata americană, precizând că în caz nu există suspiciuni privind un act criminal, relatează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Rareş Bogdan, scos din sărite de Tăriceanu: 'S-a trezit şi dobitocul ăsta să comenteze'

Acest ofiţer, care a preluat în luna mai funcţia de comandant al Comandamentului central al forţelor navale ale SUA, care include Flota a 5-a, şi a Forţelor maritime combinate, a fost găsit mort în reşedinţa da din Bahrein.

"Este o veste devastatoare pentru familia Stearney, pentru Flota a 5-a şi pentru Forţele navale în ansamblul lor. Scott Stearney era un războinic decorat al marinei militare", a declarat amiralul John Richardson, şef al operaţiunilor navale, într-un comunicat.

"În acest stadiu, nu suspectăm niciun act criminal", a adăugat el, precizând că Forţele navale americane şi Ministerul de Interne din Bahrein cooperează în cadrul anchetei.

Atribuţiile de şef al operaţiunilor Forţelor Navale ale SUA în Orientul Mijlociu sunt acum deţinute de comandantul adjunct al Flotei a 5-a, contraamiralul Paul Schlise.