DEZASTRU pentru Primăria Timişoara: Departamentul pentru lupta antifraudă, CINCI sesizări la DNA

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 04-12-2018 11:31

Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF a transmis DNA nu mai puţin de cinci sesizări în lunile septembrie şi octombrie 2018, cu privire la proiectele de reabilitare termică a blocurilor din Timişoara, precizează instituţia într-un răspuns oficial.

"Ca urmare a solicitării dvs., formulată în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, înregistrată la Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF cu nr. 2857/2018, vă comunicăm faptul că Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a efectuat controale cu privire la modul în care au fost implementate proiecte de reabilitare termică a blocurilor din Timișoara. În urma verificărilor au fost constatate indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și au fost sesizate organele judiciare competente - respectiv Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timișoara, la data de: 20.09.2018, 26.09.2018, 23.10.2018, 25.10.2018 și 26.10.2018", precizează DLAF.

CITEȘTE ȘI: Cinci reguli capitale: Cum să te asiguri că hackerii nu îți pot fura banii din cont

Primarul Nicolae Robu a fost chemat la DNA Timişoara, în luna iunie, pentru a i se aduce la cunoştinţă că are calitatea de suspect într-un dosar ce priveşte anveloparea unor blocuri din municipiu. El a susţinut că implicarea sa se referă la faptul că "a refuzat satisfacerea pretenţiilor proiectantului de a i se plăti sume peste valoarea contractului de achiziţie 15.000 de euro - atâta prevedea legea atunci ca plafon -, s-a ajuns la 30.000 de euro, ca rezultat al reevaluării sale".

Sesizările DLAF sunt însă ulterioare audierii lui Robu la DNA şi ar putea viza alte aspecte decât cele deja cercetate de procurorii anticorupţie. Contactat de STIRIPESURSE.RO, Nicolae Robu nu a răspuns la telefon şi la mesajele scrise.

Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF este instituția de contact a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) din cadrul Comisiei Europene și Serviciul de Coordonare Antifraudă (AFCOS) în România. DLAF asigură, sprijină și coordonează îndeplinirea obligațiilor ce revin României privind protecția intereselor financiare ale Uniunii Europene. Instituţia funcţionează în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

ITEȘTE ȘI: ‘Elixirul vieții’: Vitamina care îți poate salva viața și unde se găsește .