Preşedintele SUA Donald Trump susţine solicitarea sumei de 750 miliarde de dolari pentru cheltuielile de apărare pentru anul viitor

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 10-12-2018 08:24

Preşedintele american Donald Trump susţine planurile Pentagonului de a solicita Congresului suma de 750 miliarde de dolari pentru cheltuielile de apărare anul viitor, a declarat un oficial american duminică, realatează Reuters, informează Mediafax.

Trump, care s-a confruntat cu un deficit bugetar în ultimii şase ani, le-a transmis membrilor cabinetului său la începutul acestui an să vină cu propuneri de reducere a cheltuielilor cu agenţiile cu 5%, însă a sugerat că militarii vor fi în mare măsură scutiţi.

Citește și: Parlamentul European discută un raport în favoarea admiterii României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. Care sunt șansele efective de aderare la acest spațiu

Un oficial american, sub condiţia anonimatului, a declarat că secretarul Apărării, Jim Mattis, a discutat despre buget cu Trump în ultimele zile şi a subliniat riscurile unor cheltuieli fixe pentru apărare.

Oficialul a spus că în timpul acestei discuţii Trump a vrut să "accelereze progresele pe care le-a făcut administraţia sa în reconstruirea armatei".