Michael Kovrig reținut în China a încălcat legislația organizațiilor non-guvernamentale

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 12-12-2018 10:21

Ministerul chinez de Externe a emis un comunicat prin care transmite că dacă fostul diplomat canadian Michael Kovrig desfășura „activități relevante” în cadrul International Crisis Group (ICG) din China fără a fi înregistrate, este posibil să fi încălcat legislația chineză, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

ICG a transmis miercuri că nu a primit momentan nicio informație de la oficialii chinezi privind reținerea lui Kovrig și că încearcă să intre în contact cu el prin Consulat.

Reprezentanții companiei au anunțat că fostul diplomat a fost arestat luni seară în Beijing.

Citește și: Simpatizanţi ai Statului Islamic sărbătoresc atacul armat de la Strasbourg

"Facem tot ce este posibil pentru a obține informații suplimentare privind situația lui Michael, cât și eliberarea sa promptă", a comunicat organizația.

Incidentul are loc în contextul crizei diplomatice între Ottawa și Beijing după arestarea fiicei fondatorului Huawei. Meng Wanzhou, fiica fondatorului Huawei și director financiar al companiei, a fost arestată săptămâna trecută pe aeroportul din Vancouver, la cererea autorităților americane. Ea este acuzată de fraude în legătură cu încălcarea sancțiunilor impuse de Statele Unite împotriva Iranului.